Prajitura cu visine si bezea

de Julie in Prajituri, 12 Iul 2010 | 7702 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 4 oua
  • 4 galbenusuri
  • o cana cu zahar
  • un praf de copt
  • esenta de vanilie
  • 2 cani faina
  • 1 Kg visine

Pentru bezea:

  • 4 albusuri
  • 8 linguri cu zahar
  • 2-3 picaturi cu zeama de lamaie
  • esenta de vanilie

Pentru decor:

  • sirop de visine
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu visine si bezea:

Pentru blat:
Batem bine albusurile cu zaharul,adaugam galbenusurile, esenta si faina amestecata cu praful de copt.
Ungem o tava cu ulei si o tapetam cu faina.Turnam compozitia si o nivelam bine.
Deasupra repartizam visinele ,fara samburi si scurse bine de zeama.
Dam tava la cuptor pentru 20 minute.
In acest timp pregatim bezeaua.
Batem foarte bine albusurile cu zeama de lamaie ,esenta si zaharul adaugat treptat.
Dupa ce au trecut cele 20 minute scoatem tava din cuptor si punem bezeaua .
Mai coacem prajitura inca 10-15 minute pana se intareste bezeaua.

Decoram cu sirop de visine.
Siropul il putem prepara din zeama pe care si-au lasat-o visinele,amestecata cu zahar si fiarta pana se ingroasa .

Taiem prajitura rece, cu cutitul trecut mereu prin apa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu visine si bezea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

ela 1

12.07.2010, 20:54

foarte bine arata...

onuta 1

12.07.2010, 23:24

julie delicios tare.

Julie 1

13.07.2010, 09:22

Multumesc mult tuturor! Va servesc pe toate cu placere! Prajitura e o adevarata delicatesa!

COMENTEAZA

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cozonac trandafir cu visine